Home Artikel Zonhoven gaat voortaan met pekel strooien (als het tenminste nog gaat sneeuwen)

Zonhoven gaat voortaan met pekel strooien (als het tenminste nog gaat sneeuwen)

1138

De gemeente Zonhoven heeft een nieuwe mini-tractor aangekocht. Die moet de oude tractor van 2009 gaan vervangen. Het grote voordeel: deze tractor kan ook ‘pekel’ strooien in plaats van zout op opritten en fietspaden.

“Met pekel strooien is veel milieuvriendelijker,” legt schepen van openbare werken Johan Schraepen (Open VLD) uit. “Bovendien werkt het veel sneller. Bij zout moet er immers eerst verkeer over de rijbaan vooraleer het begint te werken. Pekel heeft meteen een gunstig effect op de verkeersveiligheid.”

Buiten het winterseizoen gaat de gemeente de nieuwe tractor inzetten voor het scheren van heggen, grondwerken, onkruidbestrijding, proper houden van fietspaden en verschillende andere werken. “We kunnen nu vooral meer werken in eigen beheer uitvoeren, wat zorgt voor een grotere efficiĆ«ntie en een besparing,” aldus Schraepen.