Home Artikel Wisselvallig, maar zacht weekend !

Wisselvallig, maar zacht weekend !

257


Een actieve storing verovert de regio vanuit het westen met perioden van soms stevige regen. Nadien volgt een droger intermezzo, maar tijdens het weekend is er opnieuw kans op regen. Vooral zondag zijn de neerslagkansen erg hoog.
Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op en nemen de neerslagkansen sterk af. De hele periode vertoeven we in zachte luchtstromingen. Er zijn daarbij nog geen tekenen van de winter te bespeuren op de weerkaarten.

Vrijdag (20/12) is het zwaar bewolkt tot betrokken en een storing brengt in de loop van de latere ochtend regen vanuit het westen. Er zijn daarbij perioden met soms intense regen, afgewisseld met wat drogere perioden. Pas tegen de avond wordt het opnieuw droog. De maxima liggen rond 13 graden en er staat een matige zuidenwind met rukwinden tot 50 km/u.

Zaterdag (21/12) is het zwaar bewolkt tot betrokken. Op een lokaal drupje regen na, is het echter meestal droog. Later zijn er enkele opklaringen. De maxima liggen rond 10 graden en het is winderig;

Zondag (22/12) staat er een strakke wind uit het westen. Perioden met regen of buien, wisselen af met drogere perioden. Later in de namiddag wordt het geheel droog vanuit het westen. Maxima rond 9 graden.

Maandag (23/12)  wisselen zwaar bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Voor de middag is het meestal droog, na de middag vallen er enkele regenbuien. Maxima rond 8 graden en een matige westelijke wind.Dinsdag (24/12) domineren wolken vaak het weerbeeld. Op lokaal wat regen na, blijft het echter droog. Er staat een matige westelijke wind en de maxima liggen rond 8 graden. Kerstavond lijkt droog te verlopen.


De volgende dagen is het, dankzij hogedrukinvloeden, meesal droog en er is ook ruimte voor wat zon. Er wordt nog steeds relatief zachte lucht aangevoerd met maxima rond 8 graden. Ook de minima blijven positief.