Home Artikel Unizo schenkt oude ‘middenstandsvlag’ aan Heemkundekring

Unizo schenkt oude ‘middenstandsvlag’ aan Heemkundekring

1529
De vlag uit 1938 wordt voortaan zorgvuldig bewaard door de Koninklijke Heemkundekring van Zonhoven

Er zitten al wat gaatjes in, maar de Zonhovense middenstand is er toch nog trots op: hun eigen ‘middenstandsvlag’. Die is in 1938 gestikt en was nog in het bezit van oud-voorzitter Dominic Tholen.

“Er is toch geschiedenis mee geschreven,” vindt Dominic Tholen. “Maar anderzijds lag deze vlag ook maar thuis. Het heeft natuurlijk wel een historische waarde voor onze gemeente. Na de Eerste Wereldoorlog is de middenstandwerking helaas stil gevallen. Zesentwintig jaar geleden hebben we de draad weer opgepikt, en deze vlag weer trots verdedigd als ondernemers. Van de Christen Middenstand, werd het NCMV tot het vandaag Unizo geworden is. Als ondernemers zijn we blijven bestaan, maar deze kwetsbare vlag verdient nu toch stilaan bewaard te worden in een historisch archief.” De Koninklijke Heemkundekring van Zonhoven nam het pronkstuk donderdag in ontvangst, en belooft er grote zorg voor te dragen.