Home Artikel Nu toch steun voor lekkend dak van Flandria Termolen

Nu toch steun voor lekkend dak van Flandria Termolen

1432

De gemeente gaat nu toch financiƫle steun geven aan voetbalclub Flandria Termolen. Dat heeft schepen van sport Bram De Raeve (Open VLD) laten weten. De club moet zelf ook wel voor een eigen inbreng zorgen.

Afgelopen week werd duidelijk dat vooral de situatie aan de kleedkamers van de voetbalkantine van Flandria Termolen nijpend werd. Het dak begon er zelfs door te buigen, als gevolg van de lekkage. In de douche was schimmel aanwezig. Aanvankelijk wou de gemeente niet meer met geld over de brug komen, omdat de lokalen van Flandria al te veel verouderd waren. Zij stelden een verhuis van de club voor naar de sportterreinen van de Basvelden. Maar volgens hen is dat na zestig jaar voetbal op Termolen niet mogelijk. “Ons hart en ons ziel liggen hier,” zo vinden ze.

Afgelopen weekend riep de club op om massaal naar de match te komen. En dat deden de supporters duidelijk. Maar daar bleek ook al snel dat de gemeente en de club tot een nieuw akkoord gekomen waren. “Een geldelijke inbreng vanuit de gemeente kan, maar enkel onder strikte voorwaarden,” aldus schepen van sport Bram De Raeve (Open VLD). “Zo vragen we een engagement van de club om zelf een inbreng te doen. Het kan bijvoorbeeld gaan om crowdfunding of sponsoring. Vervolgens gaan we duidelijke afspraken maken over de werken die worden uitgevoerd. Essentieel is dat het lekkende dak eerst wordt aangepakt.”

“Als club zijn we zeker bereid om inspanningen te leveren om de site op te waarderen,” laat ook voorzitter Etienne Philtjens weten. “We gaan intern beraadslagen en een sterk dossier opbouwen. We stellen de betrokkenheid en het engagement van het gemeentebestuur alleszins op prijs.”