Home Artikel Droog, maar koud !

Droog, maar koud !

282


Hogedrukgebieden bepalen het weer de volgende dagen. Het blijft daarbij meestal droog, maar er wordt koud lucht aangevoerd. Daarbij kan het tijdens de nacht in opklaringsgebieden tot vorst komen. Bovendien is de kans op nevel en mist groot. Volgend weekend komt een zonale stroming opzetten en nemen de neerslagkansen toe.


Zaterdag (30/11) is het lokaal mistig tijdens de ochtend en vriest het op veel plaatsen. De mist geraakt stilaan opgeruimd en maakt plaats voor zonnige perioden. De maxima liggen rond 7 of 8 graden en de wind waait zwak uit een oostelijke sector.


Zondag (01/12) is het bewolkt en koud bij 3 graden. Het blijft meestal droog en er staat een zwakke oostenwind.

Maandag (02/12) kan de zon, na het ochtendgrijs, doorbreken. De maxima liggen rond 6 graden en er staat een zwakke noordwestenwind.


Dinsdag (03/12) komt er op uitgebreide schaal nevel en mist voor, die lokaal mogelijk de hele dag aanwezig kan blijven. Waar de mist opgeruimd geraakt zijn er enkele opklaringen en klimt het kwik tot 5 graden. Waar het mistig blijft is het enkele graden kouder.


De volgende dagen blijft het meestal droog en is er ruimte voor de zon. Het is echter ook koud bij gemiddeld 4 of 5 graden en tijdens de nacht daalt het kwik tot waarden rond of net onder het vriespunt. In het weekend gaat het regenen en wordt het iets zachter.