Home Artikel Kauwbosstraat Zonhoven wordt afgesloten bij wijze van proef

Kauwbosstraat Zonhoven wordt afgesloten bij wijze van proef

1566

De Kauwbosstraat in Zonhoven wordt naar alle waarschijnlijkheid in januari volgend jaar al afgesloten bij wijze van proef. Natuurbeheerders zijn er al langer voorstander van om de straat die Zonhoven verbindt met Bokrijk af te sluiten voor alle autoverkeer.

Om de ingreep aan te kondigen waren er al enkele infomomenten met ge├»nteresseerden en buurtbewoners. Volgens natuurbeheerders van de Vlaamse Landmaatschappij kan zo een voetbalveld aan natuur bijgewonnen worden. De Kauwbosstraat begint vlakbij de rotonde met de Bokrijkseweg in Zonhoven en gaat zo door de bossen achter Bokrijk richting parking van het kasteel. De Vlaamse Landmaatschappij stelt voor om het traject wel open te houden voor fietsers, maar dus niet langer voor auto’s. Automobilisten kunnen Bokrijk via een ander traject bereiken.

“Uit tellingen blijkt dat de impact op het verkeer in de omgeving best zou meevallen,” zegt schepen van mobiliteit Frederick Vandeput (Open VLD). “Maar we willen dat toch graag eerst nog eens aan de realiteit toetsen. Daarom komt er vermoedelijk in januari al een proefopstelling, waarbij de Kauwbosstraat wordt afgesloten. We kunnen dan nagaan wat het effect is op de omliggende straten.”