Home Artikel “Zonnepanelen op alle openbare gebouwen in Zonhoven”

“Zonnepanelen op alle openbare gebouwen in Zonhoven”

560

De gemeente Zonhoven gaat zonnepanelen leggen op al haar eigen gebouwen. Dat hebben schepen van duurzaamheid Frederick Vandeput en burgemeester Johny De Raeve (beiden Open VLD) laten weten.

De zonnepanelen op het gemeentehuis, de serviceflats en Tentakel waren eerder al aangekondigd. Nu is er ook een investering voorzien voor het jeugdgebouw van de Halveweg en het Uitpunt aan het Kerkplein.

“De investering gebeurt opnieuw in samenwerking met Fluvius waardoor het de gemeente niets kost. Het bedrag dat we maandelijks uitsparen op onze energiefactuur is immers groter dan de investeringskost die we moeten betalen. Bovendien verminderen we onze CO2-uitstoot met 4,6 ton per jaar,” zo rekent Frederick Vandeput uit

Op het Uitpunt wordt om technische en esthetische redenen wel slechts een beperkte installatie geplaatst. “We investeren de volgende jaren fors in zonnepanelen en in de omschakeling naar LED-verlichting,” besluit burgemeester De Raeve. “Het zijn slimme investering die ons ook helpen om onze klimaat-ambities te realiseren.”