Home Weer Zacht, weekend kouder !

Zacht, weekend kouder !

294


Een depressie met kern boven het zuiden van Engeland voert, via een zuidwestelijke luchtstroming, zachte maar gestoorde lucht aan naar onze streken. Op het einde van de week stijgt de luchtdruk en wordt het rustiger in de atmosfeer. Er staat dan droger, maar ook een stuk kouder weer op het programma.


Woensdag (27/11) is het bewolkt in de ochtend met perioden van regen. Nadien volgen er buien. Ook na de middag blijft het wisselvallig met een afwisseling van buien en drogere momenten. De maxima liggen rond 12 graden en er staat een strakke wind met windstoten tot 60 km/u.

Donderdag (28/11) wordt een regenachtige dag. De wolken blijven de hele dag aanwezig en van tijd tot tijd valt er regen. Het is wel vrij zacht bij maxima rond 10 graden, maar er staat ook flink wat wind.


Vrijdag (29/11) stijgt de luchtdruk en de neerslagkansen nemen sterk af. De ochtend verloopt bewolkt, maar meestal droog. Na de middag is er meer ruimte voor de zon. Het wordt echter koeler bij maxima rond 8 graden. De wind waait meestal zwak uit het westen.


Zaterdag (30/11) kan een hogedrukgebied het weerbeeld bepalen in onze streken. De zon is geregeld van de partij en het blijft droog. Het is echter koud met in de ochtend kans op lichte vorst. Na de middag komt het kwik niet hoger dan een graad of 6.

Zondag (01/12) vriest het licht in de ochtend. Nadien is er geregeld zonneschijn, maar de maxima komen niet hoger dan een graad of 4. Er staat een zwak briesje uit het noordoosten.

Na het weekend volgen nog enkele droge, maar koude dagen. In de tweede helft van de week wordt het iets zachter, maar de neerslagkansen nemen dan ook toe.