Home Video Zo gaat de nieuwe turnhal op de Basvelden er uitzien:

Zo gaat de nieuwe turnhal op de Basvelden er uitzien:

3652

Grote bouwwerken vanaf volgend jaar op de Basvelden in Zonhoven. Daar wordt net naast het hoofdgebouw een grote, nieuwe turnhal gebouwd met een oppervlakte van 1.300 vierkante meter.

“Onze turnkring Olympia is al enkele jaren op zoek naar een eigen locatie,” legt schepen van sport Bram De Raeve (Open VLD) uit. “Na overleg met de club hebben we besloten om die te gaan bouwen op de Basvelden. Dat is niet alleen goed voor de turnclub zelf, maar ook voor de andere Zonhovense sportverenigingen. Op die manier komen er immers extra uren vrij voor de andere sportdisciplines in onze sporthallen.”

Trainen op vijf locaties

“Op dit moment trainen we nog op vijf verschillende verschillende locaties,” legt voorzitster Joke Martens uit. “Dat is niet erg praktisch. Onze turntoestellen verslijten snel, niet zozeer door het gebruik, maar wel omdat we ze telkens weer moeten opbouwen en afbreken. Een eigen turnhal is dus een ideale oplossing.”

Turnkring Olympia is met 603 leden één van de grootste sportclubs van Zonhoven. Wekelijks komen ze 85 uren trainen. Het gemeentebestuur stelt de grond aan de Basvelden ter beschikking. De kostprijs voor de nieuwbouw wordt geraamd op 1,2 miljoen euro en wordt gedeeld door de gemeente (40 procent), Olympia zelf (30 procent) en de Gymfederatie (ook 30 procent).

ZAC en United Zonhoven

“In de nieuwbouw integreren we nog een opslagruimte voor de Zonhovense Atletiekclub (ZAC),” besluit Bram De Raeve. “Zij gebruiken nu een erg versleten hob-unit die dringend aan vervanging toe is.” Architect Dominic Tholen tekende voor het ontwerp, zoals hier op de video te zien is. Op termijn komt naast de hal nog een nieuwe kantine en kleedkamers voor voetbalclub Zonhoven United.

De gemeente en turnkring Olympia willen volgend jaar de spade in de grond steken.