Home Weer Zachter !

Zachter !

277


In een westelijke hooogtestroming bepalen depressies en storingen de volgende dagen het weerbeeld in onze streken. Wolkenvelden zijn vaak van de partij en de neerslagkansen nemen toe. Bovendien wordt er met de aanvoer van zachtere lucht een einde gemaakt aan de nachtvorst.

Donderdag (21/11) zijn er talrijke lage wolken in de ochtend en lokaal is het mistig. De mist wordt opgeruimd en lokaal kan de zon doorbreken. Op veel plaatsen blijven de lage wolken aanwezig en zorgen voor een eerder grijs weerbeeld. Na een koude start met algemene vorst, komen de maxima uit op 7 graden. Er is niet al te veel wind.


Vrijdag (22/11) wordt een overwegend droge dag. Met een matige wind uit het zuiden wordt wat zacthere lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen tot 11 graden. Wolkenvelden wisselen af met opklaringen. Bij momenten kunnen er bredere opklaringen voorkomen.


Zaterdag (23/11) neemt de bewolking vlug toe en wordt het zwaar bewolkt tot betrokken. Een drupje regen is mogelijk, maar vaak is het droog. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten en de maxima liggen rond 10 graden.


Zondag (24/11) nadert een storing vanuit het westen. Voor de storing uit zijn er echter brede opklaringen en kan het kwik oplopen tot 11 graden. De wind wakkert echter aan. In de avond en nacht kan er wat regen vallen.


Maandag (25/11) schuift een storing over onze streken met veel wolken. Af en toe valt er regen, maar vaak is het ook droog. Er komt een strakke zuidelijke wind te staan en de maxima liggen rond 12 graden.


Dinsdag (26/11) domineren wolkenvelden vaak het weerbeeld. Er vallen enkele buien, maar na de middag is het meestal droog. De maxima liggen rond 11 graden en het is vrij winderig.


De volgende dagen trekken depressies en storingen in snel tempo over onze streken. Het is meestal zwaar bewolkt tot betrokken en droge perioden wisselen af met geregeld regen of buien. Het blijft relatief zacht voor de tijd van het jaar bij maxima rond 10 of 11 graden. Ook tijdens de nachten zijn de temperaturen ruim positief.