Home Artikel Volgende vrijdag gaat N72 op Ter Donk weer open

Volgende vrijdag gaat N72 op Ter Donk weer open

1233

Héél eventjes doorbijten nog. En dan is de verkeershinder op de Wijerstraat-Beringersteenweg (de N72) op Ter Donk voorbij. Ter hoogte van het kruispunt ‘Wit Paard’ werd de voorbije maanden de rijbaan heraangelegd met een veilige middenberm en gescheiden fietspaden.

Het kruispunt stond tot voor kort bekend als een ‘zwart punt’ met erg veel verkeersongevallen. Tijdens de werken die vorig jaar begonnen, werd de drukke gewestweg afgesloten in de richting van de Halveweg. Bestuurders moesten al die tijd omrijden. Op lokale wegen werd het merkelijk drukker.

“Vorige week werd het betonnen fietspad ter hoogte van het bedrijf Oben afgewerkt,” aldus schepen van openbare werken Johan Schaepen (Open VLD). “Daar wordt nu de laatste verharding in printbeton tegenaan gestort.” Het grootste deel van de wegenwerken zijn deze week trouwens al klaar. “Maar er zijn nog enkele aanpassingen nodig, en rekening houdend met het weer verwachten we dat de weg vrijdag 15 november om 16 uur weer open kan in beide richtingen.”