Home Video Zo mooi klonk het koor Die Gentiaen met Allerheiligen

Zo mooi klonk het koor Die Gentiaen met Allerheiligen

889

Het klonk hemels afgelopen vrijdag in de Sint Quintinuskerk van Zonhoven-centrum. Daar werd de viering naar aanleiding van Allerheiligen opgeluisterd door het koor Die Gentiaen.

“Als dierbare mensen overleden zijn, dan zien we nog beter hoe ze waren,” zei priester Rik Renckens tijdens die plechtigheid. “Hopelijk zien we vooral het mooie van hun leven. Dezer dagen komen we dichter bij onze overledenen. Als we aan hen terugdenken, als we hen eren met bloemen, met een kaarsje of met een bezoek aan het kerkhof. Door met elkaar over hen te spreken, en tussen ons laten herleven, omhelzen we hen opnieuw.” De plechtigheid werd afgesloten met dit bijzonder mooie nummer van Die Gentiaen.