Home Video Bijna duizend wandelaars doen mee met ‘Walk for life’ voor Vinz

Bijna duizend wandelaars doen mee met ‘Walk for life’ voor Vinz

2129

Voor de tweede keer op enkele jaren tijd moet een jonge leerling van basisschool de Horizon op Ter Donk een moeilijke strijd leveren tegen kanker. Twee jaar geleden was dat Jorgo. Sinds dit jaar moet medeleerling Vinz strijden tegen leukemie.

Maar die strijd moet hij niet alleen leveren. Want net zoals twee jaar geleden slaan een groot aantal leerkrachten, leerlingen én buurtbewoners van Ter Donk allemaal de handen in elkaar. “Twee jaar geleden hadden we 750 mensen die mee kwamen stappen met onze ‘walk for life’,” leggen organisatoren Erik Jacobs en Wim Dillaerts uit. “Daarmee zamelden we geld in voor Bednet. Deze keer hebben we bijna duizend deelnemers voor onze wandeling en de gezellige nevenactiviteiten. Met dat geld helpen we Vinz, zijn familie én VZW De Kleine Prins. Die laatste helpt gezinnen om de ziekte samen te overwinnen. Jorgo is intussen genezen, en we gaan er samen met deze warme buurt van Ter Donk voor strijden dat ook Vinz weer helemaal genezen is.”