Home Video Trick or treat: 170 kinderen op gigantische griezelavond in Ter Donk

Trick or treat: 170 kinderen op gigantische griezelavond in Ter Donk

1032

Supergriezelig was het donderdagavond op Ter Donk. Tijdens halloweenavond dwaalden er liefst 170 kleine spookjes, geesten, zombies en heksjes door de straten.

Die kwamen aanbellen aan alle huizen met pompoenen voor de deur. Daar riepen ze ‘trick or treat’ (een snoepje of je leven). En zo konden alle kleine duiveltjes met een goed gevuld snoepmandjes in het donker naar huis gaan. “Vorig jaar zijn we hier op Ter Donk begonnen met een eerste halloweenavond,” legt initiatiefneemster Etelka uit. “En dit jaar doen bijna alle kinderen van de wijk mee. Het komt natuurlijk overgewaaid uit Amerika, maar hier vindt iedereen het ook heel leuk. Misschien zijn we intussen het grootste halloweenfeest van Limburg geworden? Opvallend: niet alleen de kinderen verkleden zich trouwens graag. We hadden ook enkele spoken en griezels die er verdacht volwassen uitzagen.”