Home Artikel Regen en wind !

Regen en wind !

280


Een omvangrijke depressie neemt de plaats in van het hogedrukgebied dat voor droog, maar koud weer zorgde. Het weerbeeld verandert de volgende compleet. Wolken en regen domineren en bovendien komt er flink wat wind opzetten. Het wordt daarbij ook wat zachter en vooral de nachten verlopen minder koud.


Vrijdag (01/11) is het zwaar bewolkt tot betrokken, maar in de vroege ochtend is het droog. Later in de ochtend komt er regen opzetten vanuit het westen. Het blijft de rest van de dag regenachtig en in de avond is er ook kans op onweer. Daarbij komt er een matige zuidelijke wind opzetten met rukwinden tot 50 km/u. Het wordt wat zachter bij maxima rond 13 graden.


Zaterdag (02/11) maakt regen stilaan plaats voor wisselvallig weer. Daarbij wisselen droge perioden en perioden met buien elkaar af. Af en toe is er een opklaringen. Het wordt gevoelig zachter bij maxima rond 15 graden. Er komt een strakke zuidwestenwind te staan met rukwinden tot 60 km/u.


Zondag (03/11) zijn er perioden met regen, afgewisseld met drogere perioden. Opklaringen worden er nauwelijks verwacht. Het kwik bereikt 12 graden en er staat nog steeds flink wat wind.


Maandag (04/11) schuift een actieve storing over onze streken en opnieuw gaat het flink regenen. Pas later in de namiddag wordt het droger. Met een strakke zuidwestenwind, liggen de maxima rond 12 graden.

Dinsdag (05/11) volgt er een droger intermezzo. Wolken domineren het weerbeeld, maar op een enkel drupje regen na, is het wel meestal droog. De wind doet het wat rustiger en de maxima liggen rond 12 graden.

De volgende dagen is het meestal zwaar bewolkt tot betrokken. Af en toe valt er een drupje regen, maar vaak is het droog. De temperaturen liggen meestal rond 10 of 11 graden. In het weekend nemen de neerslagkansen echter opnieuw toe.