Home Artikel Zonhoven: bestuurster schrikt van overstekend everzwijn en gaat over de kop

Zonhoven: bestuurster schrikt van overstekend everzwijn en gaat over de kop

1310

Aan de Drij Dreven in Zonhoven is woensdagavond laat een bestuurster gewond geraakt door een overstekend everzwijn. Het slachtoffer reed over de landelijke weg door het bos van Vogelsanck, toen het zwijn plots over de rijbaan holde.

De bestuurster probeerde het dier te ontwijken, maar begon daardoor met haar wagen te slingeren. De auto sloeg uiteindelijk in de berm over de kop. De vrouw moest met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht worden. In buurgemeente Heusden-Zolder gebeurde vorige week ook al een zwaar ongeval met de wilde everzwijnen. Toen werden 19 dieren in één klap doodgereden, maar bleef de bestuurder gelukkig ongedeerd.