Home Artikel “Sorteren nog niet mogelijk in de Evenementenhal”

“Sorteren nog niet mogelijk in de Evenementenhal”

867

In de Evenementenhal wordt alle afval in één container gekieperd tijdens evenementen. Sorteren is er (voorlopig) nog niet mogelijk. De partij Groen vroeg deze week op de gemeenteraad om daar verandering in te brengen. “De gemeente heeft daarin toch een voorbeeldfunctie,” vindt raadslid Steven Reynders (Groen).

“Onlangs organiseerde ik een groot evenement in de evenementenhal,” aldus Steven Reynders (Groen). “Nadien hadden we glas, papier en karton en afbreekbare kommetjes over. Tijdens het opruimen hadden we alles mooi gesorteerd om ons evenement milieuvriendelijk af te sluiten. Groot was dan ook onze verbazing dat we alles in één grote afvalcontainer moesten gooien. Wij hebben dan maar beslist om al het afval mee te nemen, zodat we het zelf konden sorteren. Kunnen we op publieke plaatsen waar grote evenementen plaatsvinden voortaan niet zorgen dat sorteren mogelijk is?” Schepen Frederick Vandeput (Open VLD) beloofde samen met de gemeentelijke diensten de gescheiden inzameling te onderzoeken. “Dat lijkt me inderdaad wenselijk.”