Home Artikel Geen PV’s opgemaakt voor drones boven Zonhovense tuinen

Geen PV’s opgemaakt voor drones boven Zonhovense tuinen

798

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft dit jaar nog geen processen verbaal opgemaakt voor het gebruik van drones boven Zonhoven. Dat bleek deze week op de gemeenteraad.

Vlaams Belang had bij monde van Jean-Paul Briers vragen over het gebruik van drones. In september waren er in Zonhoven klachten van enkele bewoners. Die hadden de vliegende toestelletjes opgemerkt boven hun privé-tuin, en zij voelden zich bespied. Raadslid Briers vroeg zich af op daartegen intussen opgetreden was, en wat precies de regels zijn.

“Recreatieve drone-gebruikers mogen tien meter hoog vliegen boven hun eigen terrein,” liet burgemeester Johny De Raeve (Open VLD) weten. “Voor professionele drone-piloten gelden natuurlijk andere regels. Toch zijn er voorlopig geen klachten binnen gekomen bij de lokale politie, zo blijkt uit navraag.” De politie zelf adviseert om melding te maken, indien een drone-piloot ongevraagd boven je tuin vliegt.