Home Weer Weekend warmer !

Weekend warmer !

323


In een strakke westcirculatie schuiven fronten en buien de volgende dagen over onze streken. Daarbij staat er flink wat wind. In het weekend lijken de storingen wat meer noordelijk te blijven en komen we terecht in zachtere lucht. Het kwik kan dan een stuk hoger uitkomen.

Dinsdag (08/10) zorgt een storing voor flink wat regen in de ochtend en voormiddag. Na de middag wordt het stilaan droger en later zijn er ook opklaringen. Maxima rond 16 graden en de wind spant aan tot matig.

Woensdag (09/10)  wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er vallen plaatselijk regenbuien, mogelijk met een donderslag. Het is vrij koud bij maxima rond 12 graden en er staat een matige zuidwestenwind.

Donderdag (10/10) is het, op een lokale regenbui na, meestal droog en is er ook wat zon. Het kwik bereikt gemiddeld 15 graden. Het is vrij winderig.

Vrijdag (11/10)  is het bewolkt met af en toe wat regen. Na de middag blijft het meestal droog. Het wordt zachter bij 17 graden.

In het weekend wordt het gevoelig zachter bij maxima rond 19 of 20 graden. Zaterdag is het droog met ook wat zon, zondag nemen de regenkansen opnieuw toe.