Home Weer Wisselvallig en fris !

Wisselvallig en fris !

344


Met de regelmaat van de klok worden depressies en storingen van over de Atlantische Oceaan naar onze streken gestuurd. Daarbij staan regen en eerder lage temperaturen op het programma. Af en toe is er een droger intermezzo, maar de zon laat meestal verstek gaan.


Vrijdag (04/10) trekt een storing over onze streken met veel wolken en perioden van lichte regen. Nadien wordt het tijdelijk droger, maar na de middag komen er een aantal regenbuien opzetten. Bij een matige zuidwetenwind bereikt het kwik 15 graden.

Zaterdag (05/10) domineren wolken vaak het weerbeeld. Op een enkele plaatselijke regenbui na, is het echter overwegend droog. Het is evenwel vrij koud bij maxima rond slechts 13 graden. De wind waait zwak uit het zuidwesten.


Zondag (06/10) komt in de loop van de ochtend een volgende regenzone opzetten. Daarbij kan er bij momenten intense regen vallen en later in de namiddag is er ook kans op een donderslag. De wind waait matig uit het zuidoosten en de temperaturen presteren flink ondermaats bij maxima rond slechts 12 graden.


Maandag (07/10) volgt er een droger intermezzo. Na wat nevel of mist in de ochtend, wordt het wisselend tot zwaar bewolkt. Er is wat ruimte voor de zon en het kwik bereikt 14 graden. De wind waait zwak uit het oosten.


Dinsdag (08/10) stuurt de matige zuidwestenwind een storing naar onze streken. Wolken domineren en er zijn perioden met regen. De maxima liggen rond 14 graden.


De volgende dagen blijft het erg wisselvallig met geregeld wat regen of enkele buien. Tussendoor zijn er echter ook wel enkele opklaringen. Het wordt evenwel wat minder koud bij maxima rond 15 of 16 graden.