Home Weer Gevoelig kouder !

Gevoelig kouder !

331


Na de doortocht van een actieve storing die erg veel neerslag met zich meebrengt, wordt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden aangevoerd. Het kwik komt een stuk lager uit, maar de neerslagkansen worden wel kleiner. Op het einde van de week en tijdens het weekend wordt het licht wisselvallig met soms wat regen. Na het weekend breekt een droge periode aan.


Dinsdag (01/10) de eerste dag van oktober valt in het water, letterlijk dan. Een actieve storing zorgt in de ochtend en voormiddag voor flink wat neerslag, tussen 10 en 15 mm. Daarbij is er ook kans op onweer. Na de middag vallen er nog een aantal buien. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig.


Woensdag (02/10) wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Op een enkele regenbui na, is het overwegend droog. Tegen de avond blijft het helemaal droog. Het wordt gevoelig kouder bij maxima rond 14 graden en er staat een matige noordelijke wind.


Donderdag (03/10) is het rustig en droog weer met een afwisseling van zon en wolken. De wind waait zwak uit een westelijke sector en het kwik blijft steken op 15 graden.


Vrijdag (04/10) schuift een zwakke storing over onze streken met veel wolken en zo nu en dan lichte regen of motregen. In de loop van de namiddag blijft het droog, maar de wolken domineren nog steeds. De maxima liggen rond 15 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.

Tijdens het weekend nadert een volgende storing onze regio. Na een droge zaterdag met wat zonneschijn en maxima rond 15 graden, komt er zondag enige tijd regen opzetten vanuit het westen. Na het weekend stijgt de luchtdruk en nemen de neerslagkansen sterk af. Er is dan ook ruimte voor wat zon.