Home Artikel Ook AED toestellen in Zonhovense serviceflats

Ook AED toestellen in Zonhovense serviceflats

479

In oktober gaat de gemeente twee nieuwe ‘AED toestellen’ plaatsen in de Zonhovense serviceflats. Die ‘Automatische Externe Defibrillatoren’, zijn toestellen die hulpverleners begeleiden bij een reanimatie in geval van hartstilstand. Ze kunnen dus in sommige gevallen van levensbelang zijn.

De toestellen komen zowel in de service-flats van de Brug als de Parel in Zonhoven te hangen. “Daarmee komen wij tegemoet aan een vraag van de bewoners, die opgetogen waren met de beslissing,” zegt Diensthoofd welzijn en economie Inez Cremers. “Tegelijkertijd zijn de twee toestellen ook eenvoudig toegankelijk voor inwoners en bezoekers van Zonhoven centrum.”  In noodgevallen kunnen ze door de instructies op de toestellen te volgen zelf al een reanimatie opstarten. Volgens schepen van welzijn en economie Frank Vandebeek zal de gemeente in de volgende jaren nog meer dergelijke defibrillatoren op openbare plaatsen voorzien.