Home Weer Stormachtige zondag !

Stormachtige zondag !

339


Aan de voorzijde van een actieve storing verbonden aan een krachtige depressie, zorgt een mobiel wigje van hogedruk voor meestal droog weer. De storing trekt zondag over onze streken met veel regen en wind. Na het weekend is het nog enkele dagen erg wisselvallig met hoge neerslagkansen. In de tweede helft van de week wordt het rustiger met meer zon, maar de temperaturen komen een stuk lager uit.


Zaterdag (28/09) domineren wolken vaak het weerbeeld en komen er slechts af en toe opklaringen voor. Een plaatselijke bui is niet uitgesloten, maar meestal blijft het droog. De maxima liggen rond 18 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.


Zondag (29/09) is het betrokken en er zijn perioden met soms intense regen. De maxima liggen rond 18 of 19 graden, maar er staat een strakke zuidwestenwind met windstoten mogelijk tot 70 km/u. Het wordt een stormachtige zondag.


Maandag (30/09) verlaten buien in de loop van de ochtend onze regio en nadien volgt er rustig en droog weer. Na de middag kan de zon doorbreken. De maxima liggen rond 18 graden en de wind waait matige, later meestal zwak uit het zuidwesten.


Dinsdag (01/10) schuift een volgende storing over onze streken met veel neerslag. Er staat opnieuw een strakke wind met kans op rukwinden tot 60 km/u. Daarbij is er ook kans op onweer. De maxima liggen rond 19 graden.


In de tweede helft van de week schuift er een hogedrukgebied over onze streken. De luchtstroming noordelijk met aanvoer van koudere zeelucht. Het is wel droog en er is ruimte voor wat zon. In het weekend draait de wind naar het zuidwesten en wordt het terug wat zachter.