Home Artikel Oudste cafébazin (92) van Zonhoven overleden

Oudste cafébazin (92) van Zonhoven overleden

2265

Tot dit jaar stond cafébazin Josée Vandeloo nog achter de toog van haar café Breughel langs de Genkerbaan in Zonhoven. Al sinds 1948 tapte ze pintjes. Deze week is ze plots overleden in het Jessa Ziekenhuis van Hasselt.

Twee jaar geleden mochten we haar nog interviewen voor tvZonhoven. Omringd door haar jeugdig cliënteel vertelde ze toen enthousiast over haar zaak. Ze had het cafélandschap grondig zien veranderen. “Vroeger waren er op de baan tussen Zonhoven en Genk maar liefst 28 café’s. Maar vandaag zijn we de enige die nog open zijn,” vertelde ze. Ondanks haar hogere leeftijd trok haar café een opvallend jong publiek. Die getuigden dat ze vooral kwamen voor de authenticiteit en de gezelligheid bij haar. Haar levenspartner Willy (80) won regelmatig met biljarten van de veel jongere klanten. Ze besloot dat ze liefst nog zo lang mogelijk wilde doorgaan met haar café. “Zo lang de gezondheid het toelaat,” drukte ze haar klanten op het hart. Die belofte heeft ze overduidelijk waar gemaakt.

Klik hier voor het interview dat we in 2017 met haar hadden.