Home Weer Herfstweer !

Herfstweer !

380


Een strakke west-circulatie bepaalt het weer de volgende dagen. Het is winderig, vaak bewolkt en de neerslagkansen zijn hoog. Bovendien wordt het ook wat kouder. Pas in de loop van volgende week stabiliseert de atmosfeer en staat er wat meer zon op het programma.


Woensdag (25/09) domineren wolkenvelden. Voor de middag valt er af en toe wat lichte regen of motregen, maar zijn er ook langere droge perioden. Later in de namiddag komt er meer intense regen opzetten. De maxima liggen rond 19 graden en er staat een matige zuid-zuidwestenwind.


Donderdag (26/09) domineren wolken en periodiek valt er regen. Er zijn echter ook wel drogere perioden, maar de zon kan vrijwel niet tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig.


Vrijdag (27/09) nemen de neerslagkansen wat af en zijn er een aantal opklaringen. De zon kan daarbij droobreken. Op een enkele regenbui na, blijft het meestal droog. Bij een matige zuidwestenwind haalt het kwik een graad of 20.


Zaterdag (28/09) lijkt het overwegend droog te blijven met een afwisseling van bewolkte perioden en wat zon. De maxima komen uit op 18 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.


Zondag (29/09) wordt opnieuw een herfstdag met winderig weer, veel wolken en perioden van regen. De maxima liggen rond 18 graden.


Na het weekend volgen nog enkele dagen met herfstweer. De neerslagkansen blijven erg hoog en het kwik gaat achteruit bij maxima rond 16 graden. In de tweede helft van de week stabiliseert de atmosfeer en nemen de neerslagkansen af. Er is wat meer ruimte voor de zon en de maxima komen bij 18 graden weer wat hoger uit.