Home Weer Nazomerweer !

Nazomerweer !

369


De kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wissevallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.

Vrijdag (20/09), na wat ochtendnevel, kan de zon uitbundig schijnen en zijn er amper of geen wolken te bespeuren. Na een vrij frisse ochtend, klimt het kwik geleidelijk aan naar gemiddeld 20 graden. De oostenwind spant aan tot matig.

Zaterdag (21/09) wordt een prachtige nazomerdag met veel zon en maxima rond 24 of 25 graden. Er staat wel een matige zuidoostenwind.


Zondag (22/09) is het ook zomers warm, maar neemt in de namiddag en avond de kans op een bui toe. Zondagnacht gaat het regenen.


Maandag (23/09) zorgt een storing voor flink wat regen in de voormiddag. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het westen. Het wordt gevoelig kouder bij 19 graden en er staat een matige zuidwestenwind.


Dinsdag (24/09) lijkt de ochtend droog te verlopen, maar er zijn talrijke wolkenvelden. Na de middag komen er perioden met regen opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind waait matig uit het zuiden.

De volgende dagen staat er wisselvallig en eerder koel weer op het programma. De temperaturen komen op de normale waarden voor de tijd van het jaar uit bij gemiddeld 18 graden. Het blijft bovendien vrij winderig en de neerslagkansen zijn vrij hoog.
Kortom, de herfst is in aantocht.