Home Weer Zomers weekend !

Zomers weekend !

352


Een krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijke en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.


Woensdag (18/09) is het nagenoeg helder weer in ochtend, maar bijzonder koud bij minima rond 4 of 5 graden. De zon kan het kwik na de middag laten oplopen tot 17 graden. Er ontstaan enkele stapelwolken, maar het blijft droog. Er staat een koel noordelijk briesje.


Donderdag (19/09) wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind waait zwak uit het noordoosten. Na een koude ochtend komt het kwik uit op gemiddeld 18 graden.
Vrijdag (20/09) wordt met een zwakke oostenwind droge landlucht aangevoerd. Er zijn nauwelijks wolken en het wordt wat warmer bij maxima rond 20 graden.


Zaterdag (21/09) komt de wind uit het zuidoosten en de aangevoerde lucht is een stuk warmer. Met een stralende zon bereiken de temperaturen zomerse waarden. Maxima van 26 graden zijn mogelijk.


Zondag (22/09) is het flink zonnig en het kwik kan al vlug oplopen richting 27 graden Na de middag komen er meer wolken opzetten en op het einde van de dag is er kans op een bui, eventueel met onweer.
Na het weekend blijft het vrij warm bij maxima rond 24 graden. Het is echter wisselend bewolkt en er kan af en toe een bui vallen. In de tweede helft van volgende week komen de maxima wat lager uit bij 20 graden.