Home Weer Zonnig weekend !

Zonnig weekend !

317


Hogedrukgebieden vinden hun weg naar onze streken en domimeren het weerbeeld tijdens het weekend met veel zon en hoge temperaturen. Tijdens de nacht koelt het wel flink af. Na het weekend kunnen verzwakte storingen tot onze regio doordringen, maar nadien stijgt de luchtdruk opnieuw en overheersen anticylonale condities.


Vrijdag (13/09) verlaat een zwakke storing in de namiddag onze streken. Wolkenvelden met wat lichte regen, maken dan plaats voor breder wordende opklaringen. Vooral tegen de avond is er flink wat zon. De maxima liggen rond 22 graden en de wind waait zwak uit het westen.


Zaterdag (14/09) domineert de zon van de vroege ochtend tot de late avond, nauwelijks gehinderd door wolken. Het kwik bereikt een aangename 22 graden en de wind waait zwak uit het noordoosten.


Zondag (15/09) is het opnieuw de zon die het weer kan domineren. Later op de dag komen er wel enkele wolkenvelden opzetten, maar het blijft droog en het wordt erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 24 graden. De wind waait zwak uit het zuidwesten.


Maandag (16/09) kan een zwakke storing over onze streken schuiven met voornamelijk wolkenvelden. Er kan wat regen vallen, maar de hoeveelheden zijn gering. De maxima liggen rond 20 graden en er staat een zwakke westelijke wind.


Dinsdag (17/09) wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Het blijft droog, maar een matige noordwestenwind voert koelere lucht aan, waarbij het kwik stagneert op 15 of 16 graden.


De volgende dagen zijn er geregeld wolkenvelden, maar het blijft overwegend droog. Het kwik presteert wat minder bij maxima rond 16 graden. Op het einde van de week is er opnieuw meer zon en gaat het kwik een stuk omhoog.