Home Artikel Hittegolf houdt aan!

Hittegolf houdt aan!

421

Hogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.


Woensdag (26/06) zijn er talrijke wolkenvelden in de ochtend en is het nevelig. De wolken maken in de loop van de dag plaats voor zonnig weer en het kwik kan dan oplopen tot 31 graden. Er staat een zwak briesje uit het noordwesten.


Donderdag (27/06) wordt het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. De zwakke wind komt uit het noorden, waardoor de aangevoerde lucht een fractie minder warm is. De maxima komen uit op 27 graden.


Vrijdag (28/06) kiest de wind voor het oosten en de lucht is opnieuw wat warmer. Met veel zon en weinig wind kan het kwik oplopen tot 28 graden.


Zaterdag (29/06) wordt met een zwak zuidoostelijk briesje erg warme lucht naar onze streken gestuurd. Daarbij is het stralend zonnig weer en het kwik kan oplopen tot 35 of 36 graden.


Zondag (30/06) domineert de zon opnieuw en de maxima bereiken tropische waarden bij gemiddeld 31 graden.


Na het weekend wordt het stilaan minder warm en er komen enkele wolken opzetten. Waarschijnlijk komt er op dinsdag een einde aan de hittegolf. Het kwik bereikt dan slechts 22 graden. Het blijft echter wel droog en de dagen nadien wordt het opnieuw warmer.