Home Video Fanfare en zegening voor fietsers die trappen voor dementie-vriendelijkheid

Fanfare en zegening voor fietsers die trappen voor dementie-vriendelijkheid

1008

De fanfare stond donderdagmorgen klaar aan het Woon en Zorgcentrum Catharina in Zonhoven. Net als tientallen fietsers die vandaag door Limburg trappen, om te vragen voor meer dementie-vriendelijkheid. Voor hun vertrek kregen ze eveneens de aanmoediging van priester Rik Renckens die hen aan de start kwistig met wijwater zegende.

Initiatiefnemer is Jean Aerts die een aantal jaren geleden zelf zijn echtgenote verloor door jong-dementie. Zij werd destijds goed verzorgd in het woon- en zorgcentrum Catharina. “Daarom vertrekken we hier met een grote sponsorloop richting zorgcentrum Sint Jozef in Munsterbilzen,” legt Jean uit. “Ook daar worden mensen met dementie geholpen. Zorgcentrum het Dorpvelt terug in Zonhoven wordt eveneens aangedaan. Wij zamelen met onze sponsortocht geld in voor het onderzoek, maar we willen iedereen ook vragen om meer dementievriendelijkheid. De patiënten leven misschien in een eigen wereld, maar we kunnen ze wel steunen en laten voelen dat we toch nabij zijn.”