Home Video Eerste communicanten zorgen voor flashmob in de kerk van Zonhoven

Eerste communicanten zorgen voor flashmob in de kerk van Zonhoven

2261

Héél veel trotse mama’s en papa’s, grootouders, meters en peters waren vandaag getuige van een bijzondere eerste communieviering in het centrum van Zonhoven. Die was door de parochie, de scholen en vrijwilligers kleurrijk en symbolisch ingevuld.

Zo werden de families getrakteerd op een flashmob, een onverwachte dans, waarbij de deelnemers uit alle hoeken van de kerk kwamen. Thema was deze keer ‘spiegelen’, en daarom vroeg priester Rik om de spiegel niet alleen te gebruiken voor schone schijn, maar ook om hoop en liefde te spiegelen en door te geven. Ook aan de papa’s werd op vaderdag gedacht. Zij mochten pas naar huis, nadat heel de kerk voor hen gezongen had.

Foto’s in de video: (c) met dank aan Inge Asnong en An Schreurs