Home Artikel Verkeersparcours in de tuin van basisschool de St@rtbaan

Verkeersparcours in de tuin van basisschool de St@rtbaan

826

In de week van 3 juni zakte de verkeersdeskundige St@rtman weer af naar De St@rtbaan om de kinderen vaardig te leren fietsen. Tijdens de LO-lessen oefenden de leerlingen spelenderwijs hun fietsbehendigheid en verkeersvaardigheden op het verkeersparcours.

De St@rtman, meester Hendrik en Quinten zorgden voor een vlot verloop.De leerlingen leggen een parcours af met de fiets en ontvangen dan een fietsbrevet. Natuurlijk werden eerst de fietsen gecontroleerd en voldoende aandacht besteed aan de veiligheid. De leerkrachten hadden een flitsactie aangekondigd maar onze jonge fietsers hielden zich strikt aan de 30 km/uur in de buurt van de schoolomgeving. Juf Emerence werd wel aan de kant gezet wegens roekeloos rijgedrag en het in gevaar brengen van andere weggebruikers.