Home Artikel Ook Zonhoven ruimt op na storm van dinsdagavond

Ook Zonhoven ruimt op na storm van dinsdagavond

916

De Limburgse hulpdiensten kregen dinsdagavond meer dan vijfhonderd oproepen binnen voor stormschade. Ook in Zonhoven waren helaas enkele oproepen.

Aan de Koolstraat (foto) denderden enkele bomen in de elektriciteitskabels. De straat werd vanmorgen preventief afgesloten voor het verkeer, omdat nog meer bomen dreigden om te gaan. Nog aan de Koolstraat plofte één boom op de oprit van een woning. Een geparkeerde auto en het dak van een huis liepen daarbij schade op. Aan de Beverzakstraat viel een boom recht op een garage, met eveneens schade aan het dak tot gevolg.

Netbeheerder Fluvius moest woensdagvoormiddag op enkele plaatsen de elektriciteitskabels gaan herstellen. Dat was onder meer op het geval aan de wijk De Waerde, waar enkele bewoners zonder elektriciteit zaten. Aan het Kerkenbeemd in het centrum van Zonhoven werd een tuinhuisje ernstig beschadigd. Een deel waaide zelfs tot bij de buren. Op enkele plaatsen gingen ook partytenten vliegen. Dat was onder meer het geval aan de Herestraat. Aan de Bokrijkseweg beschadigde de wind het dak van een woning. Verschillende pannen gingen er vliegen. Ook het dak van een stal aan de Bremstraat vloog weg.