Home Artikel N-VA, grootste partij in Zonhoven, Vlaams Belang grote winnaar

N-VA, grootste partij in Zonhoven, Vlaams Belang grote winnaar

1882

De uitslagen van de Vlaamse verkiezingen in Zonhoven zijn bekend. N-VA is met 24.6 procent de grootste partij in onze gemeente. Op de tweede plaats komt Vlaams Belang met 22,1 procent.

Vlaams Belang wordt daarmee in één klap de tweede partij. Open VLD doet het traditioneel goed bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zonhoven, maar wat minder als het Vlaamse of Federale verkiezingen zijn. Bij de Vlaamse verkiezingen vandaag zijn ze goed voor 18,7 procent in Zonhoven. Vierde partij is CD&V met 12 procent, gevolgd door 10,6 procent voor sp.a. Groen – die in de peilingen lang als grote winnaar naar voor geschoven werd – haalt uiteindelijk 6,2 procent. Verrassend is dat PVDA 5,1 procent haalt. Uiteraard waren het vandaag geen gemeenteraadsverkiezingen, maar wel Vlaamse, Federale én Europese verkiezingen. Op de website van Vlaanderen Kiest kun je wel de resultaten per gemeente bekijken.

In het kanton Hasselt – waartoe Zonhoven samen met Hasselt en Diepenbeek behoort – zijn de resultaten gelijklopend. Ook daar is N-VA de grootste partij, maar boekt het Vlaams Belang de grootste winst.