Home Weer Na weekend meer zon !

Na weekend meer zon !

413


Tijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer.

Zaterdag (11/05) schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima liggen rond 14 graden en de wind waait matig uit het noorden.


Zondag (12/05) is het rustig en droog weer. De zon is vaak van de partij en de wolken zijn vaak in de minderheid. Na een koude ochtend met kans op grondvorst, kan het kwik oplopen tot gemiddeld 14 graden. De wind waait zwak tot matig uit een noordelijke sector.


Maandag (13/05) zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude ochtend, kan het kwik oplopen tot 14 graden. De wind waait meestal zwak uit het noordoosten.


Dinsdag (14/05) is het wat minder koud in de ochtend en het wordt wat warmer bij maxima rond 16 graden. De zon domineert het weerbeeld, al komen er ook enkele wolken voor. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordoosten.


De volgende dagen is er weinig wind en het blijft droog. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied kan de zon steeds meer domineren en het wordt stilaan wat warmer bij maxima rond 18 graden.