Home Weer Regen en buien !

Regen en buien !

372


Het weerbeeld in onze streken wordt bepaald door een depressie met kernen over de Britse Eilanden en over de Atlantische Oceaan. Aan de voorzijde van deze depressie wordt er wel relatief zachte lucht aangevoerd vanuit het zuidwesten. Het wisselvallige weer houdt alvast aan tot het weekend. Vanaf zondag zijn er drukstijgingen en wordt het droger en vooral ook zonniger. Na het weekend bereikt ook het kwik hogere waarden.


Woensdag (08/05) is het zwaar bewolkt tot betrokken en het gaat een groot deel van de dag regenen. Lokaal kan er een behoorlijke plens regen vallen. In de loop van de namiddag trekt de regen weg naar het oosten, gevolgd door een aantal buien. Een enkele bui kan daarbij gepaard gaan met onweer. De maxima liggen gemiddeld rond 15 graden en de wind waait matig uit het zuiden.


Donderdag (09/05) domineren wolkenvelden vaak en er vallen een aantal buien. Af en toe zijn er ook enkele opklaringen. Er staat een matige wind en de maxima liggen rond 15 graden.


Vrijdag (10/05) lijkt het droog te blijven met een afwiseling van wolken en opklaringen. Na de middag bestaat er wel een kleine kans op een bui. Het kwik klimt tot 16 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.

Zaterdag (11/05) zijn er bewolkte perioden en er vallen een aantal stevige buien. Na de middag nemen de buien sterk in aantal af en worden de opklaringen breder. Bij een matige noordwestenwind stagneert het kwik op 14 graden.

Zondag (12/05) zorgen drukstijgingen voor droog weer met een afwisseling van zon en wolken. De wind waait matig uit het noordwesten en brengt koude lucht met zich mee, waarbij de maxima uitkomen op slechts 14 graden.


Na het weekend volgt een langere droge periode met flink wat zon en slechts enkele wolken. Er is weinig wind en de maxima komen stilaan hoger uit bij gemiddeld 18 graden.