Home Artikel Beduidend minder inbraken in Zonhoven (maar helaas meer ongevallen)

Beduidend minder inbraken in Zonhoven (maar helaas meer ongevallen)

1990

De lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft vandaag haar jaarverslag van 2018 bekend gemaakt. Daarin zijn ook de afzonderlijke cijfers van Zonhoven terug te vinden. Het aantal woninginbraken nam vorig jaar gelukkig een duik. Wel waren er meer verkeersongevallen.

In 2017 noteerde de lokale politie 73 woninginbraken in onze gemeente. Vorig jaar waren er dat nog 41. “Een duidelijke daling dus, die zich voorlopig ook doorzet in de eerste maanden van 2019,” aldus korpschef Philip Pirard. De criminaliteit binnen de zone is het voorbije jaar trouwens in het algemeen gedaald, maar er zijn enkele uitzonderingen. Zo betrapte de politie opvallend meer mensen op drugsbezit. Alleen al in Zonhoven liepen vorig jaar 125 personen tegen de lamp met drugs. Een enorme toename want in 2017 waren er dat nog maar 49. Ook het aantal dealers dat gevat kon worden is toegenomen: van 9 drugsverkopers is 2017 naar 16 vorig jaar.

Wel meer ongevallen

Het aantal ongevallen op het grondgebied van Zonhoven is in 2018 opnieuw toegenomen. De politie moest 70 keer naar Zonhoven komen voor een ongeval met gewonden. Daarbij vielen alles samen 83 lichtgewonden en 5 zwaargewonden. Op 14 maart 2018 waren er twee dodelijke verkeersslachtoffers op één dag te betreuren in onze gemeente. “De voorbije vijf jaar is het aantal ongevallen in onze zone stelselmatig gedaald,” aldus Korpschef Pirard. “Maar in 2018 was er jammer genoeg een toename. Dat vraagt om extra inspanningen om het tij weer te keren.”

Het volledige politieverslag met ook alle cijfers over Zonhoven is na te lezen op de website van de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad.

Lees ook: ook politie LRH wil bodycams gaan gebruiken