Home Video Negen camera’s gaan Zonhoven-centrum in het oog houden

Negen camera’s gaan Zonhoven-centrum in het oog houden

2984

De gemeente Zonhoven gaat nog dit jaar negen camera’s hangen in het centrum van de gemeente. Die moeten volgens burgemeester Johny de Raeve de criminaliteit helpen tegen gaan.

De camera’s zullen onder meer de Dorpsstraat, de Heuvenstraat, het Kerkplein, een deel van de Genkerbaan en de Rode Kruisstraat in het oog houden. “Daar hebben we recent wel enkele feiten gehad van overlast, een overval en vandalisme,” zegt burgemeester De Raeve. “Voor de politie is het vaak heel moeilijk die feiten op te lossen. Maar met camerabeelden hebben we natuurlijk meteen een extra mogelijkheid. Zelfs als de feiten elders gepleegd zijn, kunnen aan de hand van herkenningspunten zoals een nummerplaat of een persoonsbeschrijving toch nog personen tegen de lamp lopen.”

Het nieuwe cameranetwerk wordt nog dit jaar uitgerold. Overigens heeft de gemeente ook nog steeds een mobiele camera in gebruik, die ook op andere plaatsen in Zonhoven ingeschakeld kan worden.