Home Video Dit was de overwinningsspeech van Johny De Raeve

Dit was de overwinningsspeech van Johny De Raeve

1245

Met een onderbreking van twaalf jaar heeft Open VLD in Zonhoven opnieuw een absolute meerderheid op zak. De partij heeft nu 14 van de 27 zitjes in handen.

Tijdens zijn speech in het Martenshuys bedankte hij zondagavond alle militanten die aan de campagne hebben meegewerkt. “Beste vrienden,” zo klonk het. “Ik heb niets voorbereid. Ik kon mij ook niet voorbereiden, want met de verkiezingsuitslag van vandaag had ik eigenlijk totaal geen rekening gehouden. Dat wij naar een absolute meerderheid zouden gaan, komt voor mij als een heel aangename verrassing.”

“Maar ik wens iedereen te bedanken. Onze leuze was Fier op Zonhoven. En we blijven uiteraard ook fier op Zonhoven. Maar vandaag moet ik toch zeggen dat ik vooral fier ben op mijn ganse team, en op alle vrijwilligers. Ik wil niemand vergeten: alle vrijwilligers die maar een klein beetje of juist heel veel hebben bijgedragen tot het enorme succes dat we vandaag hebben gehad, ben ik dankbaar.”

“We hebben dan ook intern besloten – samen met alle gekozen raadsleden – om alleen verder te doen, en Zonhoven de volgende zes jaar te besturen met de Open VLD, zonder andere partijen.”