Home Video Boek ‘Sunville’ laat een bijzonder Zonhoven zien

Boek ‘Sunville’ laat een bijzonder Zonhoven zien

742

Geen klassieke toeristische folder, en geen gewoon prentenboek. Maar het boek ‘Sunville’ van kunstenaar Ives Maes laat wel een heel bijzonder Zonhoven zien.

Ives Maes is afkomstig uit onze gemeente, en hij woonde onder meer aan de Halveweg. Vandaag is hij een internationaal artiest met tentoonstellingen over de hele wereld. En toch koos Ives voor zijn doctoraatsonderzoek voor een thema dichtbij huis. Hij verloor in 2013 zijn broer. “En dat bracht me terug naar mijn heimat,” vertelt hij. Hij zocht de plaatsen uit zijn jeugd op en bewerkte oude foto’s van zijn vader. Het resultaat is een persoonlijk verhaal, maar dus ook een bijzondere kijk op Zonhoven. Al heet zijn boek met opzet wel ‘Sunville’, want het zal te koop zijn over heel de wereld. “Ik wil dan ook vooral een verhaal vertellen met de foto’s van de streek waarin ik opgroeide.” Vrijdagavond werd het boek voorgesteld in Standaard Boekhandel.