Home Artikel Zonnig maar koud !

Zonnig maar koud !

56


Een krachtig hogedrukgebied met kern nabij Ierland domineert het weerbeeld en houdt de wolken beperkt. Met een noordoostelijke luchtstroming wordt nog steeds koude, maar droge landlucht aangevoerd. In het weekend wordt de invloed van het hogedrukgebied tijdelijk wat minder uitgesproken, maar na het weekend stijgt de luchtdruk opnieuw. De temperaturen komen dan ook hoger uit.


Woensdag (13/05) is het zonnig, maar koud in de ochtend. Na de middag komen er een aantal wolkenvelden opzetten, maar het blijft droog. Het is koud weer bij maxima rond slechts 12 graden en er staat een schrale noordelijke wind.


Donderdag (14/05) is het een koude, maar nagenoeg heldere ochtend. Plaatselijk kan het aan de grond vriezen, maar de zon duwt het kwik al vlug naar hogere waarden. Later zijn er wat meer wolken, maar de zon blijft geregeld aanwezig. De wind waait matig uit een noordelijke sector en met maxima rond 13 graden, blijft het eerder koud.

Vrijdag (15/05) zijn er ei zo na geen wolken te bespeuren aan de blauwe hemel. Slechts enkele stapelwolken kunnen zich na de middag tijdelijk manifesteren. Na een koude ochtend komen de maxima uit op gemiddeld 14 graden. De noordelijke wind waait matig.

Zaterdag (16/05) is er veel zon in de ochtend, maar nadien zijn er een aantal wolkenvelden. Het blijft droog en met een noordwestelijke wind, wordt wat zachtere lucht aangevoerd. Het kwik bereikt 17 graden.

Zondag (17/05)  wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. De neerslagkansen zijn klein en het wordt warmer bij een graad of 19. De wind waait matig uit het westen.

Maandag (18/05)  is de hoge druk minder dominant en zijn er vooral na de middag meer wolken mogelijk. De kans op neerslag is echter beperkt en met maxima rond 19 graden, is het vrij aangenaam.
De volgende dagen stijgt de luchtdruk opnieuw en kan de zon het weerbeeld overheersen. De windrichting wordt zuidelijk, waardoor er warmere lucht aangevoerd wordt. Het kwik kan dan tot iets boven 20 graden klimmen.