Home Artikel Stukje N72 in Ter Donk moet opnieuw aangepast worden wegens wateroverlast

Stukje N72 in Ter Donk moet opnieuw aangepast worden wegens wateroverlast

648

Wegen en Verkeer Limburg gaat volgende week dinsdag 12 mei werkzaamheden uitvoeren aan het pas vernieuwde kruispunt op de N72 in Ter Donk. Daar blijft bij hevige regenval vaak water op de rijbaan staan, met slipgevaar als gevolg. Het vernieuwde kruispunt ging nochtans pas eind vorig jaar open.

“Na een eerste evaluatie bleek de afwatering van het wegdek nog niet optimaal,” zo laat Wegen en Verkeer Limburg weten in een persmededeling. Daarom komt er een nieuwe strook asfalt op het rijvak richting Heusden-Zolder, ter hoogte van het kruispunt Donkweg en Stationsstraat. De huidige strook asfalt wordt eerst nauwgezet verwijderd met een freesmachine.”

De werken zullen – bij gunstige weersomstandigheden – op dinsdag 12 mei worden uitgevoerd, en zullen waarschijnlijk ook maar één dag duren. Op de N72 zullen dan werfverkeerslichten staan, voor beurtelings verkeer. De zijstraten Donkweg en Stationsstraat zijn tijdelijk afgesloten ter hoogte van de N72.