Home Artikel Aangenaam lenteweer !

Aangenaam lenteweer !

78


Een storing net ten zuiden van ons land zorgt voor veel hoge wolkenvelden, maar het blijft droog. Nadien bouwt een hogedrukgebied op vanuit het noorden en worden de wolken naar het zuiden gedwongen. De volgende dagen staan in het teken van drukstijgingen. Het wordt zonnig en het blijft droog. Het kwik komt gestaag hoger uit.


Dinsdag (05/05) is het zonnig, al komen er voor de middag veel hoge sluierwolken voor. Na de middag verdwijnen deze wolken stilaan en wordt het vanuit het noorden helder. Het kwik bereikt 15 of 16 graden en er staat een matige oost-noordoostenwind.


Woensdag (06/05) is het zonnig en het wordt aangenaam warm bij maxima rond 18 of 19 graden.


Donderdag (07/05) is het helder in de eerste helft van de dag. Later in de namiddag komen er enkele wolken opzetten. Het wordt warm bij maxima rond 21 graden.


Vrijdag (08/05) is het erg aangenaam lenteweer bij maxima rond 24 graden. Wolken en zon wisselen elkaar af en het blijft droog. Er is bovendien maar weinig wind.

Tijdens het weekend is er meer bewolking en de kans op wat regen of enkele buien wordt groter. Vaak is het echter ook droog. Vanaf zondag wordt het bovendien gevoelig kouder.