Home Artikel Stilaan droog !

Stilaan droog !

64

Het weekend staat in het teken van aanvoer van gestoorde lucht. Vooral op zaterdag zijn de neerslagkansen hoog, zondag is de neerslag wat beperkter. De volgende dagen kan een hogedrukgebied, met kern nabij Schotland, het weer in onze regio domineren. Met de aanvoer van droge landlucht staat er rustig, vrij zonnig en ook wat warmer weer op het programma.


Zaterdag (02/05) is het zwaar bewolkt en er vallen een aantal buien. Naarmate de middag vordert nemen de buien in aantal af en de opklaringen worden breder. Tegen de avond wordt het geheel droog en wordt het vrij zonnig. De maxima liggen rond 15 graden en er staat een matige wind uit het westen tot het noordwesten.


Zondag (03/05) is er flink wat zon aanwezig in de ochtend en het is droog. Op nadering van een storing, nemen de wolkenvelden echter gestaag toe. Na de middag wordt het meestal zwaar bewolkt en later wordt het zelfs betrokken. Op een verdwaalde regendruppel na, blijft het echter overwegend droog. Het kwik bereikt gemiddeld 17 graden en er staat een zwak briesje uit het zuiden tot het zuidwesten.

Maandag (04/05) zijn de neerslagkansen beperkt, al is een drupje regen in de ochtend niet uitgesloten. Nadien blijft het droog met steeds meer zon. Het kwik bereikt gemiddeld 17 graden bij een zwakke tot matige noordoostenwind.

Dinsdag (05/05) komt de kern van een hogedrukgebied dichter bij ozne regio te liggen. Wolken krijgen nauwelijks nog kans en de zon kan bijgevolg de hele dag domineren. De oostelijke wind spant aan tot matig en de maxima liggen rond 15 graden.

De volgende dagen domineert het hogedrukgebied en wordt het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. De wind waait meestal zwak uit een oostelijke sector en het kwik bereikt aangenama waarden bij maxima rond 20 graden. In het weekend neemt de bewolking toe en wordt de kans op neerslag stilaan wat groter.