Home Artikel Wisselvallig !

Wisselvallig !

67


Depressies en storingen doen geregeld hun intrede in ozne streken. De neerslagkansen blijven de volgende dagen erg hoog en de temperaturen zijn aan de lage kant.


Dinsdag (28/04) trekt een storing over onze regio met veel wolken en van tijd tot tijd lichte regen. Later wordt het droger en zijn er enkele opklaringen. Na de middag komen er echter een aantal buien tot stand, soms pittig met kans op een donderslag. De maxima liggen rond 17 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.

Woensdag (29/04) zijn er zwaar bewolkte perioden in de ochtend en plaatselijk vallen er enkele buien. Er zijn echter ook langere droge perioden. De buien verdwijnen later in de ochtend uit het weerbeeld en dan blijft enige tijd overal droog met een afwisseling van wolken en enkele opklaringen. Na de middag neemt de bewolking echter opnieuw toe, later gevolgd door regen en buien vanuit het zuidwesten. Bij een matige west-zuidwestenwind liggen de maxima rond 15 of 16 graden.

Donderdag (30/04) maakt regen in de ochtend plaats voor droger weer met wat zon. Later komen er lokale buien tot stand. Na de middag worden de buien intenser en is een donderslag mogelijk. De maxima liggen rond 14 graden bij een matige zuidwestenwind.

Vrijdag (01/05) is de atmosfeer erg onstabiel van opbouw en geregeld vallen er een aantal buien, soms stevig. Bij een matige wind bereikt het kwik een graad of 14.

Zaterdag (02/05) is het wisselend bewolkt. Er vallen een aantal regenbuien, maar na de middag nemen de buien sterk in aantal af. Er staat een matige westenwind en de maxima liggen rond 15 graden.

Zondag (03/05) komen er een flink aantal stapelwolken opzetten. Op een enkele bui na, blijft het echter droog en tegen de avond is er meer zon. Maxima rond 16 graden
Na het weekend stijgt de luchtdruk en er is meer zon. Ook het kwik bereikt hogere waarden bij waarden tussen 20 en 22 graden.