Home Artikel Mooi gebaar: raadsleden Zonhoven schenken zitpenningen weg in strijd tegen Corona

Mooi gebaar: raadsleden Zonhoven schenken zitpenningen weg in strijd tegen Corona

2528

Een mooi gebaar van de Zonhovense politici. Zij hebben laten weten dat ze hun zitpenning van de gemeenteraad van maart zullen afstaan in de strijd tegen corona. Zowel meerderheid als oppositie gaan daarmee akkoord.

Omwille van de maatregelen tegen corona werd de gemeenteraad in Zonhoven trouwens enkel digitaal gehouden. Politici zaten maandagavond achter hun computer, en maakten verbinding via MS teams om te kunnen vergaderen. Raadslid Bart Vanhorenbeek (N-VA) stelde daar voor de zitpenningen van de vorige maand af te staan. Het geld kan volgens hem beter gebruikt worden om initiatieven te steunen van mensen die helpen in corona-tijd. “We moeten nu allemaal ons steentje bijdragen,” vond ook Nathalie Claes (N-VA).

Burgemeester Johny De Raeve (Open VLD) sprak van een mooie suggestie. “We zullen het rekeningnummer van ‘Zonhoven Zorgt’ overmaken. Fractieleider Bart Heleven (Open VLD) liet weten dat de raadsleden van zijn partij zullen meedoen. Ook Lieve Vandeput (CD&V-Groen), Sven Lieten (Zonshoven) en Jean Paul Briers (Vlaams Belang) stemden in met het voorstel. “De raadsleden zijn wel vrij om het initiatief ‘Zonhoven Zorgt’ of een ander initiatief in de strijd tegen corona te steunen,” benadrukt Bart Vanhorenbeek (N-VA).