Home Artikel Proefopstelling aan de Kremerstraat

Proefopstelling aan de Kremerstraat

912

Aan het kleine, doodlopende, stukje van de Kremerstraat in Zonhoven staat sinds deze maand een proefopstelling. Met betonblokken en nadars werd de doorgang naar de Kleine Hemmenweg afgesloten.

“Het kruispunt was ter sprake gekomen bij het opstellen van ‘route to school’,” legt schepen van mobiliteit Frederick Vandeput (Open VLD) uit. “Veel scholieren willen het nabijgelegen drukkere kruispunt van de Kleine Hemmenweg met de Steentweg-Vaartstraat vermijden. Daarvoor fietsen ze langs de rustige Kremerstraat. Alleen blijkt dat sommige automobilisten die straat ook als sluikroute gebruiken. Daarom hebben we de doorsteek naar de Kleine Hemmenweg nu afgesloten voor autoverkeer, bij wijze van proef. Fietsers kunnen wel nog altijd voorbij trappen. Als blijkt dat de situatie gunstig is, kunnen we nadien nog altijd definitieve ingrepen doen.