Home Artikel Tip: ga eens wandelen en fietsen op de afgesloten Kaubosstraat

Tip: ga eens wandelen en fietsen op de afgesloten Kaubosstraat

543

Veel inwoners van Zonhoven gaan dezer dagen de natuur in, om toch ook even van de buitenlucht te genieten. Wel is het niet de bedoeling om eerst met de auto naar bijvoorbeeld de Teut te rijden, en daar dan te gaan wandelen. Om die reden heeft de gemeente de parking inmiddels afgesloten.

Wel kan je in de eigen omgeving een blokje rond wandelen. Voor de inwoners die niet zo heel ver van Bokrijk wonen, is er vandaag nog een interessant alternatief: de Kaubosstraat. Dat is de straat die vanaf de rotonde aan de Bokrijkseweg rond het domein naar het kasteel van Bokrijk loopt. Die straat werd nog net voor de corona-perikelen afgesloten voor alle verkeer.

“Dat is vandaag misschien wel een zegen,” merkt schepen van mobiliteit Frederick Vandeput (Open VLD) op. “Ik ben er zelf met de kinderen even gaan wandelen en steppen. Het was er nog steeds erg rustig. Nochtans kun je daar heel mooi wandelen en fietsen over een afgesloten straat. Je kan er heel makkelijk de social distancing respecteren, en toch genieten.”

De Kaubosstraat werd begin maart afgesloten bij wijze van experiment. De gemeente wil nagaan of het afsluiten van de straat geen verkeersproblemen in de omliggende straten veroorzaakt. Gelijktijdig wordt zo ook een stuk natuurgebied bij gewonnen, en is de Kaubosstraat een interessante toeristische plek. “Uiteraard wordt de proefperiode door het corona-virus verlengd. Vandaag is er sowieso weinig verkeer, waardoor de proefmetingen niet echt representatief zijn,” besluit Vandeput.