Home Video Elke avond om 20 uur geeft Zonhovenaar Fons een concert vanaf zijn...

Elke avond om 20 uur geeft Zonhovenaar Fons een concert vanaf zijn balkon

1762

Altijd ‘in uw kot blijven’ door die vervelende corona-maatregelen is helemaal niet prettig. Maar bewoner Fons Vincken van de appartementsgebouwen aan de Dijkbeemdenweg in Zonhoven maakt het voor zijn buren wel een heel stuk aangenamer.

Elke avond stipt om 20 uur komt hij met zijn gitaar en mondharmonica naar buiten, om een klein concertje te geven. Vlaamse klassiekers zoals ‘ik draai dan zeven, negen, zeven…’ of ‘laat de zon in je hart’ klinken dan over het hele binnenplein. De overburen en iedereen die hem maar kan zien of horen komt intussen elke avond mee op het balkon staan, om van zijn optreden te genieten. Dat wordt steeds beĆ«indigd met een daverend applaus.