Home Artikel Zonhovense drankenproducent Konings schenkt massaal ethylalcohol in de strijd tegen Corona.

Zonhovense drankenproducent Konings schenkt massaal ethylalcohol in de strijd tegen Corona.

1530

Veel lokale bedrijven laten zich vandaag van hun mooiste kant zien. Vrijdag heeft Konings uit Zonhoven de eerste levering gedaan van ethylalcohol aan het Jessa-ziekenhuis in Hasselt. Het product is noodzakelijk in de strijd tegen het coronavirus.

“We hebben contact opgenomen met Jessa om te kijken of er een behoefte was aan ethylalcohol,” zegt Frank Vandebeek van Konings. “Hoofd-apotheker Elke De Troy heeft ons aansluitend laten weten dat ze tot 1.500 liter kunnen gebruiken. Het product wordt onder andere voor productie van ontsmettingsmiddelen gebruikt.  Vier uur later hebben we al de eerste levering van 600 liter kunnen doen bij Jessa. Daarvoor kregen we de hulp van Andy Willems van Auto-onderdelen Theuwissen. Volgende week volgt nog eens 900 liter.”

“Bij deze mogen ook andere grote zorgcentra zich melden bij Konings.  We hebben ondertussen aan het Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond aangeboden om product te voorzien aan apothekers, op afspraak afhaalbaar bij Konings.  Hierbij roepen wij de apothekers op om eenzelfde maatschappelijk engagement aan de dag te leggen en om een gedeelte van de hieruit gemaakte handgels gratis ter beschikking te stellen op plaatsen waar momenteel veel mensen samenkomen. Het gaat dan voornamelijk om supermarkten en woonzorgcentra.”

Contactgegevens: f.vandebeek@konings.be.